Facebook’a SnapChat özellikleri geliyor!

Geçtiğimiz günlerde “Stories” özelliğini İnstagram’da duyuran Facebook, bu kez Snapchat’in filtre ve katman özelliğinden esinlendi
facebook-internet
Bu tepkinin ana nedeni ise Instagram’ın yeni özelliğinin Snapchat’in temel özelliğine fazlasıyla benzemesiydi. Bu özellikle birlikte Instagram’da video paylaşırken, üzerine yazı ve emoji de ekleyebiliyorduk.
Facebook, duyurduğu bu özellikten sonra hız kesmeden yeni bir ilham almış olmalı ki bu kez de yeni bir filtre hizmetini kullanıcılarına sundu.
Özellik temelde selfie kamerası aktifken yüz tanıyan ve belirlenen şablonlarla çalışan bir katman ve filtre hizmeti sunuyor.

Özelliğin opsiyonel olan bir diğer kısmı ise arka kameradan çektiğiniz video ve ya fotograf üzerine online olarak yine filtre ve stickerlar ekleyip çeşitli ürünler çıkarabiliniyor olması.

İlerleyen dönemde Snapchat’in bütün bu hamlelerle ilgili nasıl bir aksiyon olacağını tahmin etmek güç ancak şu an için düellonun tek taraflı olarak başladığını söylemekte fayda var.

WhatsApp’ın yazışmalara uçtan uca şifreli mesaj özelliği getirmesinden aylar sonra, Facebook Messenger da şifreli mesaj özelliğine geçeceğini duyurdu.

Facebook’un, Messenger uygulamasını kullanıcılarına zorunlu yapmasından dolayı milyonlarca kullanıcıya sahip Facebook Messenger’da yazışmalar artık uçtan uca şifreli olacak.

Şu anda beta sürümünde test edilen uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde iki kişi arasındaki konuşma başkaları tarafından okunamayacak.

Sadece istenildiği zaman aktifleştirilen bu özellik sayesinde mesajları başkalarının okuması engellenerek güvenlik sorunu ortadan kaldırılıyor.
snapchat

Güvenlik araştırmacıları, Facebook’ta ciddi bir açık tespit etti.

Ünlü korsan birliği Devcore’dan Orange Tsai isimli takma isim, sosyal medya devine ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi.

Share