Facebook’a yeni güncelleme

Popüler sosyal medya servisi Facebook’da, kullanıcıların duvarlarındaki içeriği daha iyi yönetmeleri için yeni bir güncelleme geldi.

Gerçek Gündem-Facebook ana duvarı (Haber Kaynağı – News Feed), tüm arkadaş listemizdekilerin ve abone olduğumuz her sayfanın içeriğini arka arkaya görmemiz sağlayan devasa bir liste. Eğer aşağıya doğru inerseniz sonsuza kadar gidebilecek buiçerik yığınında ihtiyacınız olmayan tonla şey varsa ve temizlemeye nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, Facebooksize yardımcı olacak bir güncelleme sunuyor.
facebook

Dün devreye alınan bu güncelleme ile ana sayfa ayarları biraz değişiyor. Haber Kaynağı ayarları (News Feed Settings) bölümüne girdiğinizde o hafta boyunca ana haber sayfanızda gördüğünüz tüm Arkadaşlar, Sayfalar veGruplar liste olarak verilecek. Bu listeyi dizebilir, içlerinden istediklerinizi takip etmeyi kapatabilirsiniz. Eskiden kimleri takip ettiğinizi ve kimlerin takiplerini iptal ettiğinizi bir seferde görme fırsatı olacak. Böylece artık takip ayarlarını kolayca değiştirmek mümkün.

Ayrıca bir haberi sayfanızda görmek istemezseniz sağ üstteki ok tuşundaki seçenekten haberi saklayabilirsiniz. Bunu yapınca Facebook size o kaynaktan daha az haber görmek isteyip istemediğinizi de soracak. Yeni ayar sistemi bugünden itibaren hem masaüstünde, hem de mobil uygulamalarda aktive oluyor. Ama hemen şimdi masaüstünde bu özelliği göremezseniz de şaşırmayın, birkaç gün içinde değişiklik tüm kullanıcılara uygulanmış olacak.

Share