Facebook’ta çapkınlığın sınırları genişliyor

‘X şirketinde çalışan bekârlar’ şeklinde arama yapılabilecek!

Facebook'ta çapkınlığın sınırları genişliyor

Facebook’ta çapkınlığın sınırları genişliyor

Facebook’un ‘Graph Search’ servisi test aşamasından çıkmaya hazırlanıyor. Servis ile ‘x şirketinde çalışan bekârlar’ şeklinde arama yapılabilecek.

Facebook’un, ‘çapkınların’ dikkatini çeken servisi ‘Graph Search’, test aşamasından çıkmaya hazırlanıyor. Ocakta test kullanımına açılan sosyal ağ arama motoru, Facebook’u İngilizce dilinde kullananların aramalarına cevap vermeye başlıyor. ABC News’ün verdiği bilgiye göre altı aydan fazla süredir Graph Search ile ilgili kullanıcı yorumlarını ve geri bildirimlerini değerlendiren Facebook, servisin geniş kitlelerin kullanımına hazır olduğunu belirtti.

TÜRKİYE DAHA SONRA

Graph Search, ilk etapta Facebook’u İngilizce olarak kullanan ABD’li sosyal ağ abonelerine sunulacak. Kullanıcı sayısı bakımından Türkiye’nin Facebook’ta derece girdiği için söz konusu arama motorunun, kısa bir süre sonra Türkçe olarak Türkiye’deki kullanıcılara sunulacağı öne sürülüyor. Öte yandan paylaşılan bilgilere göre Graph Search’ün bazı özellikleri de geliştirilmiş olduğunu belirtiliyor. Yapılan güncellemeyle birlikte sadece kullanıcılar bazında arama yapılabilmesinin yanı sıra aranan mekanlara ve fotoğraflara hızlı bir şekilde ulaşacak.

Graph Search nedir

Graph Search, kullanıcıların bir arama motorunda olduğu gibi aramalar yapmasını sağlayan bir Facebook servisi olarak biliniyor. Sanal ortamlardaki çapkınlığa yeni bir boyut getireceği ileri sürülen Graph Search ile birbirinden bağımsız kullanıcılar yapılacak aramalarla birbirine ulaşabilecek. Örneğin, ‘X şirketinde çalışan bekârlar’ şeklinde bir arama yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Graph Search ile fotoğraf, mekan aramaları da yapılabiliyor.
Kaynak:GerçekGündem

Share