Facebook’ta sizi sileni görün

Facebook’ta kim gerçek arkadaşınız, kim değil öğrenmek mümkün. Tek ihtiyacınız bu basit bir araç…

Bugün kullanıcı sayısı 500 milyonu geçen Facebook çok sayıda insan için internetteki birinci adresi haline geldi. Oyunlar oynamak, arkadaşları ile iletişimde kalmak ve beğendiği firma ve markaların paylaşımlarını takip etmek için dünyanın en büyük sosyal ağ sitesinin sunduğu sayısız avantaj bulunuyor.

Facebook’un belki de en önemli sorunlarından biriyse listenizde bulunan gerçek arkadaşlarınız ile bu konuda samimi olmayanları ayırt edebilmek. Bir kişiyi arkadaş olarak ekledikten sonra eğer sizi arkadaşlıktan çıkartırsa normal şartlarda bundan haberiniz olmuyor. Ama bağımsız bir geliştiricinin hazırladığı ufak bir script bu konuda size yardımcı olabilir.

Unfriend Finder adlı bu ufak ve ücretsiz script ile daha önceden arkadaşlarınız arasında yer alan ama sonradan herhangi bir sebeple sizi arkadaşlıktan çıkartan kişileri görmeniz mümkün.

Facebook'ta sizi silenleri görün

Facebook'ta sizi silenleri görün

Bu ufak script’i Firefox, Chrome, Opera ve Safari ile kullanabilirsiniz. Unfriend Finder yüklendikten sonra tek yapmanız gereken Facebook sayfasını bir kez yeniden yüklemeniz. Karşınızda script’in ilk mesajını göreceksiniz. Bu noktadan sonra Unfriend Finder sizin arkadaş listenizi inceleyecek ve birkaç gün sonrasında sizi arkadaşlıktan çıkartan olursa size haber verecek.

Fakat burada önemli bir nokta var. Unfriend Finder geriye dönük çalışmıyor. Yani daha önceden arkadaşınız olan ve bu script’i kullanmaya başlamadan önce sizi arkadaşlıktan silenleri görmeniz mümkün değil.

Tek bir geliştiricinin hazırladığı bu script Facebook’taki en önemli sorunlardan birine derman olma iddiasıyla yola çıkmış durumda ama sizin için ne kadar faydalı olacağını ancak deneyip görebilirsiniz.

Share