Facebook’tan ‘Türkiye’nin ilişki durumu’ grafiği!

Sevgililer gününe az bir süre kala Facebook, Türkiye’nin ilişki durumunu ortaya koyan infografiği yayınladı.

Türkiye’de 30 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesinin, kullanıcıların bilgi ve paylaşımlarından elde ettiği sonuçlara göre ülkemizde Sevgililer Günü sevgilisi olanlardan çok olmayanlar arasında daha popüler.
Sevgililer-Gunu-Facebook-Infographic-1

(Shiftdelete) Popüler sosyal paylaşım sitesinin kadın kullanıcılarının ilişkisi olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 6,5 iken ilişkisi olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 19,1. Sitede evli olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 20,5.

Bu verilere göre sosyal paylaşım sitesinde kadınların yarısından çoğunun ilişki durumunu belirtmediğini görüyoruz.

Ülkemizdeki erkek kullanıcılar arasında ise ilişkisinin olmadığını söyleyenler çoğunlukta. Facebook’ta ilişkisi olduğunu belirten erkeklerin oranı yüzde 5,7 iken evli olduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 15,6. İlişkisi olmayan erkeklerin oranı ise yüzde 23,7. Yani bu verilere göre ülkemizde bekar erkek daha çok.

Ayrıca sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Sevgililer Günü’nde yapılan güncelleme ise 300 bin seviyesinde. Bu paylaşımların 120 bin 795’i ilişkisi olmayanlar tarafından yapılırken 87 bin 822’si ise ilişkisi bulunan kullanıcılar tarafından yapılmış.

Sevgililer Günü’nde kadınların en çok kullandığı kelime ise 186,566 kez kullanılarak “sevgi” olmuş. Onu 105,606 kez kullanımla “aşık” takip ederken “<3” ise 82,330 kez kullanılmış.

Facebook ayrıca, 25-34 yaşları arasındaki kullanıcıların Facebook üzerinde büyük ihtimalle Sevgililer Günü hediyeleri hakkında konuşacaklarını iddia ediyor.
Sevgililer-Gunu-Facebook-Infographic

Share