Firefox 4 bu sefer geliyor

Firefox 4’ün ne zaman çıkacağı sonunda açıklandı. İşte o tarih ve XP kullanıcılarına güzel bir haber…

Açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Firefox’un, yapılan sayısız testin ve çıkarılan beta ve RC sürümlerinin ardından, final sürümü nihayet 22 Mart’ta geliyor; tabi son testlerde yine bir aksilik olmazsa…

Firefox 4 bu sefer geliyor

Firefox 4 bu sefer geliyor

Mozilla ekibinden Damon Sicore, Firefox 4’ün piyasada olan son RC sürümünün gayet başarılı olduğunu, büyük ihtimalle final sürümünün sorunsuz bir şekilde 22 Mart’ta çıkacağını onayladı.

“Firefox 4 RC1 bizi gerçekten güzel karşıladı; sanırım final sürümünü sunmanın zamanı artık geldi.” şeklinde yazan Sicore, sözlerine şöyle devam etti: “RC1 sürümünü son sürüm olarak yayınlamak için önümüzde şimdilik hiçbir engel bulunmuyor. Rutin bir şekilde çarşamba günleri öğleden önce 11.30’da düzenlediğimiz deneme aşamalarında 16 Mart günü RC1’in final sürümü olarak sunulup sunulmayacağı belirlenecek.”

22 Mart tarihi, Mozilla’nın denemeler sırasında bir bug ile karşılaşması sonucunda ertelenebilir. Damon Sicore, böyle bir durum olursa da çıkış tarihini yeniden gözden geçireceklerini, bir RC2 sürümü yayınlayacaklarını ve bunu herkese duyuracaklarını söyledi.

Windows XP’yi artık bir üvey evlât gibi gören Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 7 ve Vista tabanlı bilgisayarlar için Internet Explorer 9’u yayımladı. Buna rağmen Firefox, geçtiğimiz 10 yıla kadar çıkmış olan işletim sistemlerini destekleyecek…

Share