Google ana sayfası değişiyor!

Google’ın arama sayfası, bu yeni işleviyle kendi içeriklerinizi aramayı kolaylaştırdı! Artık kişisel arama seçeneği de olacak! Bakın ne işe yarayacak?

Gmail, Fotoğraflar, Haritalar gibi Google uygulamaları sayesinde Google, hakkımızda bol miktarda veri topluyor. Firma, topladığı bu veriler arasında arama yapmayı kolaylaştırmak istiyor.

Google’ın arama işlevi, arama sonuçlarına birkaç kişisel sonucu zaten dahil ediyordu. Yeni eklenen “Kişisel” sekmesi ise herkese açık sonuçları ortadan kaldırarak, size ait içeriklere odaklanmanızı sağlıyor. 9to5Google’ın haberine göre Kişisel sekmesi, “Daha fazla” menüsünün altında gizleniyor ve Gmail’den, takvimden sonuçlar gösteriyor. Gmail mesajlarına ait bağlantılara tıkladığınızda, ilgili eposta Gmail’i açmadan görüntüleniyor (Gmail’i dilerseniz açabiliyorsunuz). Fotoğraf sonuçlarında fotoğrafı direkt olarak açabiliyor veya Google Fotoğraflar’da daha derin aramalar yapabiliyorsunuz.

9to5Google’a göre yenilik, web ve mobilde çoğu kullanıcıya sunulmaya başlandı ancak Android ve iOS uygulamalarında henüz görünür değil. Yeni özelliği Türkçe Google’da gördüğümüzü ve kullanabildiğimizi de söyleyelim.

Share