Google Gtalk servisini kapatıyor

Kullanıcılarını tek çatı altında birleştirmek isteyen internet devi Google’ın, popüler mesajlaşma servisi Gtalk’u çok yakında kapatacağı ortaya çıktı.

İnternet devi Google‘ın popüler mesajlaşma servisi Google Talk veya daha sık kullanılan adıyla Gtalk hala oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da, Google’ın gelecek planları arasında kendine yer bulamamış gibi görünüyor. Filepost tarafından yayınlanan yeni bir haber, kullanıcıları yeni mesajlaşma servisi Hangouts’a yönlendirmek isteyen Google’ın 2005 yılından beri kullanımda olan Gtalk servisini çok yakında kapatacağını gösterdi.
google-gtalk

(ntv) Hangouts servisini öne çıkarmak isteyen Google’ın geçtiğimiz yıldan beri Gtalk yüklemek isteyen kullanıcıları onun yerine Hangouts‘a yönlendirdiği göz önüne alındığında, firmanın eski mesajlaşma servisini kapatma kararı pek şaşırtıcı olmadı. Google Talk servisinin 16 Şubat’ta resmi olarak kapatılacağı ve servisin tüm kullanıcılarının Hangouts’a geçmesi gerekeceği belirtiliyor.

Basit kullanıcı arayüzü sayesinde Google kullanıcılarının bir numaralı mesajlaşma servisi olmayı başaran Gtalk‘un kapatılma kararında, Google’ın Facebook ve WhatsApp gibi güçlü rakiplerle yarışabilmek için tüm mesajlaşma servislerini tek çatı altında birleştirme planlarının etkili olduğu söyleniyor.

Share