Google için mobil aramaları daha öncelikli!

Yenilikçi ve öncü çalışmaları ile bilinen Google mobil kullanım için büyük bir adım atıyor. Google’ın trend analisti Gary lllyes pazarlama konferasında konu ile ilgili açıklama yaparak mobil indeksinin daha güncel olacağını ifade etti.
google-resim-bul

Bir arama motorundan çok daha fazlası olduğunu yaptığı yeniliklerle kanıtlayan Google yeni bir adım daha atıyor. Geçtiğimiz günlerde Sprayscape kamerası ile gündeme gelen dev şirket şimdi de mobil güncellemeleri ile ön planda yer alıyor. Birkaç yıldır mobile yönlenen ve bu yöndeki çalışmalarına ağırlık veren arama devinin mobil telefonlardan yapılan aramalar için özel sonuçlar göstermek üzere yenilikler yapacağı ifade ediliyor. Google bununla ilgili ilk adımı 2015 yılında attı böylece mobil cihazlar üzerinden yapılan aramalarda kullanıcılar farklı sonuçlarla karşılaşmaya başladı. Bu şekilde adım atılmasının nedeni ise mobil kullanıcılarının daha yoğun arama yapıyor olması olarak gösteriliyor.

MOBİLE ÖNCELİK VERİLİYOR

Arama yoğunluğunun mobil de daha fazla olmasından dolayı masaüstü bilgisayarların ve mobillerin arama sonuçlarında değişikliğe gidilmesine neden oldu. Bununla ilgili açıklamanın ise Pubcon isimli konferansta analist Gary Illyestarafından yapıldığı belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre Google masaüstü bilgisayarlar ve cihazlar için arama indeksi tutacak fakat bu indeks mobile göre biraz daha geç olacak. İlk indeks mobil cihazlarda olacak ve masaüstü bilgisayarlara daha geç gelecek.

GOOGLE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM YAPIYOR

Google bununla birlikte sitelerdeki mobil öğeleri daha çok ön plana çıkaracak. Mobile daha çok yöneleceğini kanıtlar nitelikte adımlar atan teknoloji devinin arama sonuçlarından daha çok kullanıcıya ulaşmak ve mobil de üst sıralara çıkmak için sitelerin yarışacağı bir döneme girildiğini işaret ediyor. Bunun için özel versiyon geliştirdiklerini de açıklayan Gary Illyes sistemin önümüzdeki bir kaç ay içerisinde uygulanacağını belirtiyor. Arama motoru sitelerin mobil sıralamalarını masaüstü içeriklerden çekerek gösteriyor. Bu yüzden yapılacak uygulamanın masaüstünden yapılacak arama sonuçlarını ne denli etkileyeceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

google-inc

VERİ TASARRUFU DA OLACAK

Google’ın mobil ile yenilikleri bununla da sınırlı kalmıyor ve yakında şarj tasarrufu yapılacak bir sisteme geçileceği de ifade ediliyor. Günümüz mobil cihazlarının önemli bir sorunu olan şarj için Play Store üzerinden yapılacak indirmelerde yeni bir sistem uygulanacak. Bu şekilde akıllı telefon kullanıcıları az kalan internetlerini de ekonomik bir şekilde kullanacak ve tasarruf sağlayacak. Sistem ile ilgili test çalışmalarının başladığı söylenirken yazılım olarak büyük bir kısmınında bitmek üzere olduğu açıklandı.

Share