Google Maps ve YouTube Çevrimdışı Hizmet Vermeye Başlıyor

Google Maps(Harita) ve video platformu YouTube çok yakında çevrimdışı olarak da kullanılabilecek. Yeni uygulama 48 saat süreyle kullanıcılara internetsiz dolaşım sağlayacak.
Google-Maps-offline

Google I/O 2015 Konferansında uzun zamandır beklenen YouTube’un çevrimdışı olarak videoları izleme olanağı hakkında bilgi de verildi. Yani artık YouTube’da internete bağlı olmadan videoları izleyebilme şansımız da olacak.

YouTube bu hizmetini sınırlı bir zaman dilime yayıyor. İnternet bağlantısı varken videoların cihaz belleğine alınması, kullanıcılara bu videoları 48 saat boyunca izleme olanağı verecek. 48 saat dolduğunda ise YouTube’a internet üzerinden yeniden bağlanmak gerekiyor.

Google Maps‘in arkada devamlı çalışarak kota tükettiği bilinen bir durum. Google’ın bu sıkıntıyı giderebilmek için yeni bir çevrimdışı hizmet vermeye hazırlanıyor. Kullanıcılar Google Maps’te yaptıkları bir aramayı 2 gün boyunca (48 saat) çevrimdışı olarak da yapabilecekler. Kullanıcılar 48 saat sonunda yine internete bağlanmak durumunda olacaklar.google-maps

Google yaptığı açıklamada, çevrimdışı kullanım sayesinde kullanıcıların ekstra veri kullanımından kurtulacağını söyledi. Uygulamanın sene sonunda aktif hale geleceği açıklandı.

Share