Google, sahte “İndir” düğmelerine savaş açtı

Google, sahte ‘indir’ düğmeleriyle bizi kandırmaya çalışan web sayfalarına ceza veriyor. Artık sahte ‘download’ veya ‘indir’ butonlarını arama sonuçlarında görmeyeceğiz.

Google, kullanıcıları şaşırtmaya yönelik reklamlar gösteren web sitelerine karşı yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Google, arama sonuçlarında bu tarz bir web sitesine tıklayan kullanıcıya “devamında aldatıcı site var” şeklinde bir uyarı mesajı gösterecek.

google-fake-buton

Google’ın amacı, kullanıcıları aldatmaya yönelik reklamlarla para kazanan web sitelerinin ziyaretlerini azaltmak. Google’ın “aldatıcı” bulduğu reklam türleri arasında sizi şifrenizi paylaşmaya yönlendiren sayfalar, sizi ilgisiz programlar indirmeye yönlendiren “İndir” düğmeleri içeren sayfalar var. Kısacası sizi güvenilir gibi görünüp farklı bir işlem yaptırmak için kandıran sayfalar, artık Google’ın hedefinde olacak.

 

İnternet devinin bu tür sayfalara savaş açmış olması oldukça doğal. Böylece tecrübeli kullanıcıların bile canını sıkan sahte “İndir” düğmelerinin bir sonunun gelmesini umuyoruz.

Share