Google ‘sesli’ geliyor

Web devi bu sefer Google Audio adlı hizmetiyle iTunes’a rakip olarak geliyor

Web arama devi Google’ın kullanıcılarına sunduğu pek çok farklı hizmet mevcut. Bu hizmetlere en son katılan üye ise iTunes’a rakip olabilecek ses arama motoru olan “Google Audio.”

Bu hizmet sayesinde kullanıcılar ‘sanatçılar, şarkılar, albümler’ gibi arama kriterlerine göre istedikleri şarkıya veya ses kaydına ulaşabiliyor. Bunun yanında servis aracılığı ile kullanıcılar ulaştıkları sesleri duruma göre belirli bir ücret ödeyerek sahip olurken, ücretsiz olarak da indirebiliyor.

Google Audio aslında geçen seneden beri Çin’de kullanılıyor. Bunun sebebi ise Google’ın karışık olan Çin arama motoru pazarında kendisine önemli bir yer edinmek istemesi. Aynı şekilde bu serviste de dosyaları indirme, dinleme ve cep telefonuna melodi olarak indirme seçenekleri yer alıyor.

Aslına bakarsanız Google’ın bir müzik arama servisi mevcut. “Ben delikanlı Metallica fanıyım” diyorsanız buradan Google’ın bu servisiyle yaptığımız Metallica aramasını inceleyebilirsiniz.

Bunun yanında Google’ın müzik araması kapsamını arttırmak için iLike ve Lala ile anlaştığı yönündeki söylentilere henüz bir yanıt gelmedi.

Share