Google Translate artık resimleri de çevirecek

Google’ın çeviri servisi hizmeti Google Translate’e gerçek zamanlı fotoğraf çeviri özelliği geliyor.

Artık yurt dışına gittiğinizde oradaki tabela da ne yazdığını uzun uzun düşünmek yerine, akıllı cep telefonunuz ile resmini çekip bu resmi google translate servisine sorabileceksiniz.

Çin, Japonya, Rusya, Yunanistan, İran, Suudi Arabistan gibi latin alfabesinin kullanılmadığı ülkelerde daha çok işinize yarayacak olan Google Çeviri hizmeti internet bağlantısına da ihtiyaç duymuyor. Google’ın Mobil cihazlar için halihazırda bu uygulaması zaten var ancak internet üzerinden çalışıyor.
google-translate

Gittiğiniz şehirdeki bir tabela’da ne yazdığını veya yemek yerken ki menü’de hangi yemekler olduğunu, gideceğiniz adresin neresi olduğunu kolaylıkla öğreneceksiniz.

Bu uygulama için internet bağlantısı da gerekmediği için çok pahalıya gelen internet ücretlerini de ödemek zorunda kalmayacaksınız.
cince-tabela

28 Nisan 2006 tarihinden beri hizmet veren Google Çeviri uygulaması bugün 90 dilde çeviri yapıyor.

Öncelikli olarak İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Portekizce ve Rusça dillerini destekleyecek olan bu özellik önümüzdeki günlerde diğer diller için de kullanılabilecek.

Bu yeni uygulamada gerçek zamanlı(real-time) konuşma çevirisi de yapabilecek. Popüler dillerdeki canlı konuşmalar anında tanınıp metin olarak çevirilecek.

Google Translate’in özellikle İngilizce-Türkçe yaptığı çevirilerin kalitesi çok beğenilmese de alternatif olabilecek platformların azlığı nedeniyle Türkiye’de en çok kullanılan Çeviri hizmeti olarak kullanıldığı biliniyor.

Share