Google Voice kullanımına sınırlama geliyor

Google, ses tanımlama hizmetine Android’li cihazlarda bir kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Peki bu sınırlama kullanıcıları olumlu mu yoksa olumsuz mu etkileyecek?

Google Voice kullanımına sınırlama geliyor

Google Voice kullanımına sınırlama geliyor

Android 4.4 KitKat sürümünü tanıtırken bir takım servislerindeki yeni gelişmelerden de bahseden Google, Voice servisi için bir düzenlemenin yapıldığını dile getirdi. Değişiklikler, Google Voice servisine bir takım kısıtlamalar getiriyor.

 

Güvenlik açığı oluşturduğu gerekçesiyle üçüncü şahıs yazılımların Google Voice hizmetini kullanması kısmen yasaklanacak. Kısmen diyoruz zira kökten bir engelleme söz konusu değil. API’ler üzerinden Google Voice kullanarak akıllı telefonlarda arama yapma ve sms gönderme işlevi sunan uygulamaların bu özelliği devre dışı bırakılacak.

Ne Zaman Başlıyor?

Geliştiricileri bu konuda bilgilendireceğini de açıklayan Google yasağın başlangıç tarihini ise 6 ay gibi uzun bir zamana yaymış. 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren bu uygulamalar, ya hizmet çerçevesini değiştirecek ya da artık Google Voice kullanamayacak. Asistan B gibi Siri benzeri sesli dijital asistanlık hizmeti sunan uygulamaların bu engellemeden nasıl etkileneceğini ise zaman gösterecek.
Kaynak:Mynet

Share