Google’dan 29 Ekim için özel doodle

Google, Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümünde anasayfasında özel bir doodle yayımladı.

Google'dan 29 Ekim için özel doodle

Google’dan 29 Ekim için özel doodle

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 29 Ekim 1923 tarihinde yönetim şekli olarak Cumhuriyet’i ilan etmesinin 90’ıncı yıldönümü, dünyanın en büyük arama motoru Google’ın anasayfasında da kutlandı.

Google kutlamasında, doodle’ların evrensel yönünü tekrar ortaya koydu. Doodle’da, binaların üzerini örten Türk bayrakları aynı zamanda Google ismini ortaya çıkarıyor.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1933 tarihinde, yani Cumhuriyet’in ilanının 10’uncu yıldönümünde verdiği 10. Yıl Nutku’nda, Cumhuriyet Bayramı’nı en büyük bayram olarak nitelendirmişti.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından TBMM, 1 Kasım 1922’de saltanatı kaldırarak, egemenliğin ulusa dayandığı yeni sistemin hazırlıklarına başladı. Kurtuluş Savaşı’nda halk ve düzenli ordu olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı mücadele veren ve zafer kazanan Türk ulusu, egemenlik arzusunu azim ve kararlılığıyla ortaya koymuştu.

Atatürk’ün meclise sunduğu Cumhuriyet önergesi, 29 Ekim 1923 tarihinde kabul edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu.

Cumhuriyet Bayramı, ilk kez 1925 yılında kutlandı. O tarihten bu yana, egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğunu temsil eden Cumhuriyet Bayramı, her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.
Kaynak:ntvmsnbc

Share