Google’ın en son keşfi

Google Street View, şimdi de Pasifik’in izole takımadaları Galapagos’u keşfediyor.

Google’ın en son keşfi

Google’ın en son keşfi

Everest’in eteklerinden Amazon ormanlarının nehirlerine kadar dünyanın ulaşılması en zor yerlerini bilgisayar ekranlarına taşıyan Google Street View, şimdi de Pasifik’in izole takımadaları Galapagos’u keşfediyor.

Google, haritalarına ekleyeceği en son yer olarak Pasifik Okyanusu’nda, Ekvador kıyılarından 926 km açıkta yer alan Galapagos takımadalarını seçti.

Google, bir ekibin takımadaların her köşesini dolanarak görüntü alma çalışmasını kısa bir süre önce sonlandırdığını açıkladı.

Görüntüleme çalışmasında, Google 18 kilo ağırlığında, sırta monte edilen ‘Street View Trekker’ donanımını kullandı. GPS antenleri, depolama sistemi ve çok sayıda batarya içeren donanım, 15 adet 5 megapiksellik kamera içeriyor. Bu çözünürlük, Google street View arabalarının kameralarıyla aynı.

Google, Street View Trekker’ı ilk olarak Ekim 2012’de ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Büyük Kanyon’u görüntülerken kullandı. Şirket, Galapagos Adaları’nın 2013 sonunda Google Maps’e ekleneceğini açıkladı.

Newscientist’in haberi göre, internet kullanıcıları dev kaplumbağalardan, volkanik adalarda yatan lav alanlarına kadar birçok büyüleyici görüntüyü ekranlarında görmekten büyük keyif alacak.

 

Kaynak:GerçekGündem

Share