Günde 40 dakikalarını Facebook’a ayırıyorlar

Mark Zuckerberg’e göre Amerikalılar günde ortalama 40 dakikalarını Facebook’da geçiriyormuş.

CDC’nin açıkladığı son verilere göre Amerikalıların sağlıklı yaşamak için günde ortalama 21 dakika spor yapmaları gerekiyor. Ancak nüfusun geneline bakıldığında kişiler günde 21 dakikalarını ayırıp da sağlıklı bir yaşamı tercih etmiyor. Bir diğer ilginç veri ise Amerikalıların günde ortalama 40 dakikalarını dev sosyal paylaşım sitesi Facebook’da harcaması.
facebook

Görünen o ki Amerikalılar sağlıklı yaşam için günde 20 dakika spor yapmıyor ancak bu sürenin iki katını Facebook’da geçiriyor. Bu durum doğal olarak Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’i oldukça memnun ediyor. Zuckerberg’in yaptığı açıklamaya göre dev sosyal paylaşım sitesinin şuanda 400 milyon aktif üyesi bulunuyor. Bu üyelerden Amerika’da bulunanlar günde 40 dakikalarını Facebook’da geçiriyor. Bu sürenin 5 dakikasının mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Amerikalıların günde ortalama 40 dakikalarını Facebook’da harcaması biraz abartı gibi gelebilir. Ancak bilgisayar başında olan herkesin bir köşede Facebook’unu açık tutup sürekli bildirimlerine baktığını düşünecek olursak bu sürenin hiçte abartı olmadığını görebiliriz.

Ülkemizde de oldukça popüler olan dev sosyal paylaşım sitesinde bizlerin günde ortalama ne kadar vakit öldürdüğüyle ilgili ise bir araştırma bulunmuyor. Ancak tahminen bizlerde Facebook’da günde 40 dakikadan az zaman geçirmiyoruzdur.
Kaynak:Mynet

Share