İki lise öğrencisi hacker

Herkes onları sıradan lise öğrencisi sanıyordu ama onların yaptığı yenilir yutulur cinsten olmadı.

19 yaşındaki Nick Webber ve 18 yaşındaki Ryan Thomas adlı lise çağındaki iki İngiliz, GhostMarket.net isimli siteyi açıp site içerisinde binlerce çalıntı kredi kartının bilgilerini vermeleri üzerine hapsi boyladılar. Sitenin yaklaşık 8.000 civarında üye sayısı vardı.

İki lise öğrencisinin marifeti Herkes onları sıradan lise öğrencisi sanıyordu ama onların yaptığı yenilir yutulur cinsten olmadı.

İki lise öğrencisinin marifeti Herkes onları sıradan lise öğrencisi sanıyordu ama onların yaptığı yenilir yutulur cinsten olmadı.

İçerisinde ‘Kredi kartı hack’lemenin 14 yolu’ ve ‘kartları eBay üzerinde kullanma’ gibi makaleler barındıran sitenin sahipleri, Guardian gazetesinden alınan bilgilere göre yakalandıklarında okuldaydılar. Bu olayın ortaya çıkmasında da ikilinin otel faturasını çalıntı bir kredi kartı ile ödemiş olması etkili oldu. Webber’in dizüstü bilgisayarında 100.000’den fazla çalıntı kredi kartı bilgisinin bulunduğunu saptayan polisler, böylelikle GhostMarket.net sitesinin varoluş nedenini ortaya çıkarmış oldular.

İkili ilk yakalandığında kefaleti ödeyerek kurtuldu, sonra da İspanya’ya uçtu. Fakat Birleşik Krallık’a geri döndüklerinde yeniden tutuklandılar.

Bu olayı ‘şu anda en çok aranan bilişim suçu’ olarak tanımlayan Webber, eski bir politikacının oğlundan özel olarak eğitim almış biri. Webber, tutuklanmasının ardından bilişim suçları ile ilgilenen polis amirini havaya uçurmakla tehdit etti. Okulu da Webber’ı sosyal yönü eksik olan biri olarak tanımladı.

Polis, kredi kartı kullanıcılarının bütçelerini toplayarak sitenin toplam maliyetinin 16,2 milyon sterlin olduğunu buldu. İkilinin de ödenekleri kullanabilmek için ülke dışından, Kostarika’dan bir banka hesabını işleme koydukları öğrenildi.

Bu iki genç suçlu, 5 yıllık hapis cezasına çarptırıldılar.

Share