İnternet düzenlemesi fişleme için mi?

22. ve 23. Dönem CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, meclis onayından geçen internette yasa tasarısı hakkında açıklama yapan BTK başkanı Tayfun Acarer’in halka yanıltıcı bilgiler verdiğini iddia etti.

İnternet düzenlemesi fişleme için mi?

İnternet düzenlemesi fişleme için mi?

Acarer’in yeni yasa ile veri akışının değil, internet trafiğinin inceleneceği yönündeki açıklamalarının kamuoyunu yanıltmak olduğunu söyleyen Coşkunoğlu, bunun gerçeği yansıtmadığını ve yapılanın korkunç bir gözetleme sistemi olduğunu belirterek şu benzetmeyi yaptı: “Her bireyin peşine birisi takılacak, ne zaman nereye gittiğini, kiminle konuştuğunu sürekli kayıt altına alacak.”

Fişleme yapılacak

Açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer’in halkı yanılttığını ifade eden Coşkunoğlu, yapılacak düzenleme ile, internet trafiğini izleme altına alınmasının fişlemeye sebep olacağının altını çizdi. Coşkunoğlu açıklamasında şunlara değindi: “Her birey her gün internette çeşitli sitelerde gezerken birisi de onun nereleri ne zaman gezdiğini kaydedecek ve bu kayıtları en az 1 en fazla 2 yıl saklayacak. Bu gözetleme değil midir? Fişlemeye olanak sağlamaz mı? Her bireyin peşine birisi takılacak, ne zaman nereye gittiğini, kiminle konuştuğunu sürekli kayıt altına alacak. Bu korkunç bir gözetleme sistemidir.”

Aceleye getiriliyor

Yapılan düzenlemenin ülke gündemindeki yoğunluk sebebiyle geri planda kaldığını belirten Coşkunoğlu, düzenlemenin kimseye haber vermeden ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) danışılmadan yapıldığını, çok teknik maddeler içermesine karşın “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri” ile ilgili bir torba kanun tasarısı içine sinsice gömülerek, yıldırım hızıyla TBMM’den geçirilmekte olan internet ile ilgili yeni bir düzenleme olduğunu ifade etti.
Kaynak:Yeni Asya

Share