İnternet Hızı Testi Nasıl Yapılır?

İnternet, 1985 yıllarda icat edilmeye başlanan ve interconnected networks kelimelerinin kısaltması olan birbiriyle bağlantılı olan ağlara verilen genel isimdir. 2000’li yılların başından itibaren internet hayatımıza hızla nüfus etmiş ve büyük bir popülerlik elde etmiştir. Başlangıçta 56K modemlerle başlayan sonrasında yerini ADSL’e bırakan ve son 5-6 yıldır fiber optik kablolarla yaygınlaşan internet hız olarak giderek artmaktadır. Internet bağlantısına sahip olabilmek için önceden telefon hattına sahip olmak gerekse de artık internet telefon hattı olmadan da kullanılabilmektedir. Önceleri sadece bilgisayarlarla kullanılabilen internet günümüzde mobil telefonlar ve tabletlerle de kullanılabilmektedir.

internet-baglantisi

İnternet ülkemize 1994 yılında gelmiş ve gelişinden itibaren hızla yaygınlaşmıştır. Yaygınlaşmaya başladığı andan itibaren kullanıcıların internette dolaşırken en büyük talebi hız olmuştur. Öncesinde 20 saatte indirilen normal kalitenin altındaki filmler, artık günümüz teknolojisi sayesinde yüksek çözünürlüklü olarak dakikalar içinde indirilebilmektedir.

 

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

 

İnternetle ilgili en çok merak edilen şeylerden biri de internetin ne kadar hızlı olduğudur. Dünyanın en hızlı interneti şu anda Güney Kore’dedir. Saniye’de 20.5 MB indirebilirsiniz. 3 GB bir filmi ortalama 3 dakika içerisinde indirebilirsiniz. Internet hız testi yapmak için bazı programlar ve web siteleri mevcuttur. Programları indirip yükledikten sonra hangi servis sağlayıcısından yararlanıyorsanız programdaki ilgili yerlere giriyorsunuz ve teste başla diyerek hız testi yapabiliyorsunuz. Diğer bir alternatifse internet üzerindeki speedtest gibi sitelere girip, hiçbir detayla uğraşmadan hem internet indirme hızınızı hem de internet yükleme hızınızı öğrenebiliyorsunuz. Öte yandan internet hizmetini satın aldığınız şirketlerin kendi sağladığı hız testleri bulunmaktadır. Bu şirketlerin ilgili sayfaları ziyaret edip, yönergeleri izleyerek, internet hız testinizi yapabilir, indirme ve yükleme hızınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Kaynak: teknoloji haberleri

 

Share