İnternet yasası’nda geri adım!

Hükümet kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ‘internet yasası’nda büyük değişiklik yapmaya hazırlanıyor. İktidar dünya çapında büyük tepkilere neden olan internet yasasında sürpriz değişiklik hazırlığında. Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan da konuyla ilgili muhalefet partilerini ‘ikna turu’na çıkıyor.

İnternet yasası’nda geri adım!

İnternet yasası’nda geri adım!

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle görüşüyor. TİB Başkanı’na verilmiş olan olağanüstü “erişim engelleme yetkisinde” de kısıtlamaya gidiliyor.

HÜKÜMET GERİ ADIM ATIYOR!

Ankara kulislerini hareketlendiren öneri zinciri şöyle; TİB Başkanı’na yasayla acil durumlarda 4 saat içinde erişim engeleme yetkisi verilmişti. Getirilmesi planlanan değişiklikle, TİB Başkanı’nın bu yönde aldığı herhangi bir kararı 24 saat içinde bir Sulh Ceza Hakimi’ne de göndermesi zorunluluğu getiriliyor. Yani TİB başkanı mahmeke kararı olmadan ‘engelleme’ yapamayacak.

Söz konusu hakimin de 48 saat içinde, karar hakkında mütalasını vermesi gerekiyor. zorunlu kılınıyor. Tersi bir durumda erişimin engellenmesi kararı ortadan kalkıyor.

Hükümetin, yasada önerdiği ikinci değişiklik ise ‘internet trafik bilgisi’nin tanımı konusunda. Öneriye göre, trafik bilgisinin tanımı sınırlandırılarak, istenecek bilgiler URL bazında değil, IP ve abone kimlik bilgisi bazında olacak.

ÖNEMLİ AMA YETERLİ DEĞİL

MHP’ye, değişiklik önerisini götüren Ulaştırma Bakanı Elvan daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçti. Elvan burada CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile görüştü.

Hamzaçebi “Bakan’ın çabası önemli ama yeterli değil.” dedi.

‘BİR İKİ SIKINTILI KONU VAR’

TBMM, internet yasasını kabul etti. Yasa halen Köşk’te Cumhurbaşkanı Gül’ün onayını bekliyor. Cumhurbaşkanı Gül önceki gün konuyla ilgili soruları “Bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz” diye yanıtlamıştı.
Kaynak:Sözcü

Share