Line Japonya’da GSM operatörü olacak

Popüler mesajlaşma uygulaması Line, süpriz bir karar alarak GSM operatörü olacağını duyurdu.

line-messenger

Mobil mesajlaşma uygulaması Line, aslında halihazırda dünyanın belirli bölgelerinde bu alandaki pazarı domine ediyor. Yeni gelişmeler ise uygulamanın bununla da yetinmeyip sunduğu hizmetleri giderek genişletmeyi hedeflediğini gösteriyor. Zira Japon menşeili hizmet, aldığı yeni bir kararla bir GSM operatörüolacağını duyurdu.

Bu yönde atılan adımlar sonucunda bu yaz itibariyle, Japonya’da ikamet edenlerLine Mobile’ı kullanmaya başlayıp Line’ın sohbet ve arama hizmetlerinden sınırsız bir biçimde yararlanabilecekler, ayrıca Facebook ve Twitter‘ın da temel özelliklerine erişebilecekler. Line Mobile’ın oldukça uygun bir fiyata da sahip olacağı öğrenildi. Kullanıcılar başlangıç planı çerçevesinde aylık 4.40 dolar karşılığında sınırsız Line kullanımına sahip olabilecekler.

Diğer yandan Line Mobile’ın işi Japonya’da o kadar da kolay değil. Zira cep telefonu sahibi Japonların yalnızca yarısı bir akıllı telefon kullanıyor. Diğerleri ise halen temel özelliklere sahip cep telefonlarından vazgeçmiş değil. Firma bu noktada kullanıcıları cihazlarını bir akıllı telefonla güncellemeye ikna edebilirse, Line uygulamaları ve hizmetleri de çok daha geniş bir kitleye ulaşabilir.

Share