Microsoft mail içeriklerini okuyormuş!

Microsoft bir yandan Google’a “sallarken” diğer yandan Google’la aynı şeyi yaptığını fark etti!

Microsoft’un bir zamanlar Hotmail olarak bilinen Outlook.com servisinin kullanıcı sözleşmesinde Microsoft’un hiçbir uyarı yapmaksızın kullanıcıların yazışmalarını okuma hakkını saklı tuttuğu konusundaki maddede, uzun yıllar sonra değişikliğe gidiliyor.

Microsoft_Outlook_hotmail

Google’ın kullanıcıların özel verilerini kullandığı konusundaki iddiaları ve bu yönde hazırladığı Scroogled ve Gmail Man reklam kampanyaları ile bilinen Microsoft, rakibinde eleştirdiği konuda kendisi de aynı uygulamaları yaptığı için tepki aldığından, kullanıcı sözleşmesini değiştirmeye karar verdi. Microsoft artık mahkeme izni olmaksızın e-postaları okumayacağını iddia etti. Microsoft yöneticileri bu değişikliği “Snowden sonrası” dünyadaki gerekli bir değişiklik olarak yorumladılar.

Hatırlayacağınız üzere, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’dan çalışan bir güvenlik uzmanı olan Edward Snowden, NSA’nın tüm dünyayı yasadışı yollardan dinlediğine dair belgeler yayınlayarak Rusya’ya kaçmıştı. Ortaya çıkan PRISM skandalı ise dünya çapında büyük tepki yaratmıştı.
Kaynak:Chip

Share