Şimdi de Google TV geliyor

Google TV’nin önümüzdeki sonbaharda satışa sunulacağını duyuruldu.

Türkiye’deki internet kısıtlamaları tartışıladursun, ABD’li dev arama motoru Google, bilinen televizyon teknolojisi ile internetin özgür ve güçlü dünyasını birleştiren Google TV’nin önümüzdeki sonbaharda satışa sunulacağını duyurdu.

Google TV geliyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Intel, Sony, Logitech, Best Buy, Dish Network ve Adobe firmaları ile birlikte çalışıldığı, 2010 sonbaharından itibaren Google TV için gerekli cihazların Sony ve Logitech’ten sağlanabileceği kaydedildi.

Televizyonlarına takılan ve internete bağlanabilen bir cihaz ile Google TV’den faydalanabilecek olan kullanıcılar, Chrome tabanlı tarayıcısı sayesinde, bütün kablolu ile uydu televizyon kanallarında arama yapabilecek, istedikleri kanal veya programları izleyebilecek, aynı anda internete girebilecek. Kaydettikleri dizi, film ve diğer şovları istedikleri zaman izleyebilecek olan Google TV sahipleri, You Tube’daki videolara da bu platformdan ulaşabilecek. Boyutları küçültülen televizyon yayını, ekranın bir köşesine çekilebilecek. Bu sayede kullanıcı, ekranın kalan kısmında internette sörf yapabilecek.

Televizyonlarına müzik ve fotoğraf indirebilecek olan kullanıcılar, dünyanın her yerindeki radyo kanallarına buradan ulaşabilecek. “Televizyonu kişiselleştirmeyi” amaçladığını bildiren Google, 50 binin üzerinde program paketi ve daha fazla özgürlük vaat ediyor.

Önce ABD’de satışa sunulması beklenen Google TV’nin fiyatı konusunda henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak internetteki bazı yabancı haber siteleri, fiyatının 299 dolar civarında olacağını iddia ediyor.

Share