Sosyal medyaya erişilemiyor!

HDP’li vekillere başlatılan terör operasyonu sonrasında 11 vekilin gözaltına alınması ile başlayan süreçte sosyal medya erişim engeli getirildi. Facebook başta olmak üzere, twitter, instagram ve youtube, Whatsapp gibi site ve uygulamalara erişim sağlanamıyor.
Internet-sansuru

Türkiye gece yarısı itibariyle 4 kasım tarihinin ilk dakikalarında HDP için başlatılan ve 11 vekilin gözaltına alındığı terör operasyonu sonrasında sosyal medya erişimin kısıtlanmasını konuşuyor.

Gece saatlerinde başlatılan gözaltı operasyonları sonrasında sosyal medya sitelerine erişimlerin engellendiği, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte engellenmenin devam ettiği görülüyor.

Konuya ilişkin edinilen son dakika bilgiye göre, HDP ‘li vekillerin gözaltına alınmalarına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Türkiye genelinde sosyal medyaya erişim engellendi. Başta Facebook ve twitter olmak üzere, youtube ve Instagram sitelerine erişim sağlanamıyor.

HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile, HDP’li vekillere yönelik gözaltı operasyonları ile birlikte, Türkiye’de Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirildiği gelen son dakika bilgiler arasında.

Gün içeriswinde operasyonun seyirine göre erişimin gelip gelmeyeceği ise net değil. Şu sıralarda facebook.com, twitter.com, youtube.com ve instagram.com adreslerini tıklayıp mesajlaşmak isteyenler, sitelerin ağır biçimde çalışmalarından ötürü giriş yapamıyor. Bu olağanüstü durum ile sosyal medya erişiminin ne zaman açılacağı net değil. Bununla birlikte WhatsApp uygulamasının da erişime kapalı olduğu gözlendi.

Share