Söz sırası Gmail’in babasında

Söz sırası Gmailin babasında

Söz sırası Gmail'in babasında

Gmail’in yaratıcısından herkesin merak ettiği soruya cevap geldi: Google Wave asla tehdit olamaz.

Google’ın son derece kapsamlı ve oldukça iddialı yeni iletişim platformu Google Wave, geleneksel e-posta için bir tehdit oluşturuyor mu? Bu soru geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantı da Gmail’in arkasındaki en önemli isim olan Paul Buchheit’e soruldu.

Buchheit, hali hazırda iletişim yöntemleri konusunda farklılık yaratan pek çok değişik aracın ortaya çıktığını söyledi. Twitter ve Facebook gibi yeni nesil online iletişim yöntemlerinin bile e-posta kullandığını ve sizi takip eden yeni kullanıcıları veya gelen mesajların size e-posta ile haber verildiğini hatırlattı.

Google Wave’i ise e-postayı yok edecek bir icat olarak görmediğini, Wave’in Twitter veya Facebook gibi alternatiflere bile rakip olmayacağını söyleyen Buchheit, kendisinin Google Wave’i deneyip denemediği sorusu üzerine gülerek; “Henüz denemedim. Davetiye gelen kutumda duruyor” dedi. E-postanın kolay kolay yok olmayacağını da söyleyen Buchheit; “E-posta ortadan yok olmayacak. Muhtemelen asla yok olmayacak. Robotlar hepimizi yok edene kadar e-postada var olmaya devam edecek” diye konuştu.

Share