Spotify’dan rekor! Aktif kullanıcı 100 Milyon!

Müzik dinleme servisi Spotify, açık ara en çok kullanılan uygulama olduğunu kanıtladı. Bugün yapılan bir açıklamayla Spotfiy’ın kullanıcı sayısı tam 100 milyon olarak belirtildi.
spotify-uygulamasi

The Telegraph isimli ünlü İngiliz gazetesine röportaj veren Spotify yetkilileri, bugüne kadar ortaya çıkan bütün müzik uygulamaları arasında, Spotify’in 100 milyon aktif kullanıcı sayısını geçmeyi başaran ilk uygulama olduğunu söylediler. Geçtiğimiz hafta yapılan bir başka açıklamada, Spotify’a bugüne kadar 30 milyondan fazla kişinin aylık ödeme yaptığını, bu başarıyla birlikte şirketin 1 milyar dolarlık yatırım aldığı bilgileri verilmişti.

Spotify’ın kırdığı rekorlar sadece kullanıcı sayısı ve aldığı yatırımla sınırlı kalmıyor. Yatırım Bankası GP Bullhound yayınladığı verilerde Avrupa’nın en büyük startup şirketinin de Spotify olduğunu ve açıklamanın yapıldığı gün değerinin 8.5 milyar dolar olduğunu belirtmişti. Spotify’ın değerinin sahip olduğu kullanıcı sayısına göre değişiklik gösterdiği belirtiliyor. Ne kadar çok aylık ödeme yapan kullanıcıya sahip olursa, Spotify’ın değeri de bir o kadar artıyor.

Share