Torrente ardı ardına darbe

Torrent sitelerine ağır bir darbe daha geldi! İşte torrent kullanıcılarının canını sıkacak gelişme.

Torrente ardı ardına darbe

Torrente ardı ardına darbe

Yasa dışı müzik, film ve yazılım indirenlerin bir numaralı kaynağı olan torrent sitelerine erişim bir bir engelleniyor

Dünya çapında torrent servisine karşı başlatılan operasyonlara İngiltere de katıldı. İngiliz makamları, 21 torrent sistesi için erişime engelleme kararı aldı. Bu karar torrent için ağır bir darbe anlamına geliyor.

IsoHunt 7 yıl süren bir davayı kaybedince, siteyi kapama kararı almıştı. The Pirate Bay, EZTV ve Kickass Torrents’e erişimin engellenmesinin ardından şimdi de Torrentz, TorrentHound, BitSnoop ve Monova gibi trafiği yüksek ünlü torrent siteleri kara listeye alındı. Erişime engelleme kararının İnzgiliz ISP’lere erişmesinin ardından bir hafta içinde İngilizlerin bu sitelere erişmesi mümkün olmayacak.

Benzer kararların dünyanın pek çok ülkesinde alınması ve “sahiplerine ulaşılamayan” sitelere erişimin engellenmesi için müzik ve eğlence sektörünün büyük bir operasyon başlattığı biliniyor. Sahiplerine ulaşılabilen siteler içinse kapama ve ceza istemiyle davalar açılması gündeme geliyor. Ancak torrent sitelerinin kurucuları, bu davalardan kaçınmak için sunucularını yasal olarak sorun çıkarmayacak ülkelere taşıyorlar.

Torrent sitelerin ayakta durması için gerekli olan trafiği ve reklam gelirlerini etkileyeceği için erişime engelleme kararları torrent ağı için ağır bir darbe olacak.
Kaynak:Chip.com.tr

Share