Twitter, yeni sahibini arıyor!

Google, Disney ve Apple gibi devlerin adı geçse de, Twitter’ın yeni sahibi sürpriz bir diğer dev olabilir. Finansal açıdan son zamanlar yaşayan sosyal medya devi Twitter’ın başka bir firma tarafından satın alınacağına yönelik söylentiler son haftalarda gündemi bir hayli meşgul etmişti.
twitter

Twitter’ı bünyesine katmak isteyen firmalar arasında Google, Salesforce, Disney ve Apple gibi devlerin adı geçmişti. New York Times’da konuyla ilgili yer alan bir rapora göre bu firmalardan üçü olasılık dışı olsa da Salesforce halen Twitter’ı gözüne kestirmeye devam ediyor. New York Times’ın; toplantılarda bulunduğu belirtilen iki anonim kaynağa dayandırdığı bilgilere göre San Francisco merkezli bir bulut bilişim firması olan Salesforce halihazırda Twitter yöneticileriyle görüşme halinde. Diğer yandan görüşmeler devam etse de yatırımcıların bu doğrultuda pek de gönüllü olmadıkları gelen bilgiler arasında. Zira, Twitter’ı satın almakla ilgilendiği haberinin gelmesinin ardından Salesforce’un borsadaki hisselerinin yüzde 5 civarında düşmesi de bu gönülsüzlüğün en belirgin nedeni.

Twitter, halen oldukça popüler bir platform olsa da; politik tartışmalar ve spor müsabakalarına dair canlı akış gibi özellikler getirmesine rağmen kullanıcı tabanında beklenen büyümeyi yakalayabilmiş değil. Bu da haliyle firmanın Facebook, Instagram ve Snapchat gibi devasa bir kullanıcı tabanına sahip platformlarla sağlıklı bir rekabet içerisinde olmasının önünde bir engel oluşturuyor.

Share