Twitter’dan müzik uygulaması

Twitter’ın, bu hafta sonu uygulamayı hayata geçireceği öne sürüldü.

Twitter'dan müzik uygulaması

Twitter’dan müzik uygulaması

Apple’ın iOS işletim sistemi için müzik uygulaması geliştirdiğine yönelik haberler çıkan Twitter’ın, bu hafta sonu uygulamayı hayata geçireceği öne sürüldü. Twitter’a yakın kaynaklar, uygulamanın ABD’de düzenlenecek Coachella müzik festivalinin başlangıcıyla sunulacağını iddia edildi.

Twitter, bir süredir üzerinde çalıştığı söylenen müzik uygulamasını bu hafta sonunda hayata geçirebilir. AllThingsD sitesine konuşan ve adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, uygulamanın Coachella müzik festivaliyle birlikte sunulacağını iddia etti.

Dünyanın en büyük mikroblog platformu Twitter, müzik uygulaması hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, dün San Francisco merkezli müzik hizmeti We Are Hunted’ı bünyesine katması, müzik uygulaması hakkındaki söylentileri güçlendirdi.

Bağımsız bir uygulama olacağı ifade edilen müzik uygulaması, Twitter hesabı olan ve olmayan kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Ancak Twitter üyesi olanlar uygulamanın daha fazla içeriğine erişim sağlama imkanı bulacak.

DÖRT BAŞLIK İÇERECEK

Uygulama hakkında bilgi veren kaynaklar göre, kullanıcılara takip ettikleri sanatçı ve sanatçıların takipçileri üzerinden önerilerde bulunulacak. Parça ve sanatçılar genişleyen bir panel üzerinde yer alacak ve ekranda ek bilgiler belirecek.

Uygulama ekranında dört başlık olacağı öne sürülürken, bunlardan bir tanesi kullanıcının hoşlanacağı düşünülen parçaları içeren ‘Önerilenler’ listesi olacak. #NowPlaying (Şimdi Çalınıyor) hashtag’i, kullanıcılar arasında tweet edilen parçaları içerecek. ‘Popüler’ adlı üçüncü başlık, en trendleri sunarken, ‘Ermerging’ (Yeni Gelenler) yakın zamanda sunulacak parça ve sanatçıları ve bilgilerini içerecek.

Twitter müzik uygulaması SoundCloud, iTunes ve Vevo gibi mobil müzik uıygulamalarıyla entegreli olacak.

Kaynak:ntvmsnbc

Share