Twitter’dan para gönderimi başlıyor!

Artık Twitter’dan da para gönderebilirsiniz!
Bankalardan para transferi yapmaya alıştık peki ya sosyal medya hesaplarımız üzerinden?

Evet yanlış okumadınız, çok yakında Facebook ve Twitter üzerinden para almanız ve göndermeniz mümkün kılınacak.Twitter ile Facebook arasındaki kıyasıya rekabet tüm hızıyla sürerken geçtiğimiz günlerde para trasferinin artık facebook üzerinden de gerçekleştirilebileceğini sizlere duyurmuştuk. Tüm dünyada ses getiren bu gelişmeye Twitter sessiz kalmayarak para trasfer özelliğinin Twitter ’da da olacağını duyurdu ve atağa geçti.

twitter-para-transferi

Para transferi özelliği için düğmeye ilk olarak Fransa’da basan Twitter, Fransa’nın en büyük ikinci bankası olan BPCE ile işbirliğine giderek Fransa’daki kullanıcılarının tweetleyerek para göndermesini ya da almasını mümkün kıldı.
Twitter’ın Fransa’da başlattığı bu özellik konusunda en çok merak edilen konu ise kişilerin hesap bilgilerinin mevcut sisteme paylaşma zorunluluğunun olup olmayacağı konusundaydı. Bu sorunun yanıtı ise çok geçmeden BPCE’den geldi ve Twitter kullanıcılarının banka hesap detaylarının paylaşma zorunluluğunun olmadığı belirtildi.

BPCE bankasının S-Money aracılığıyla mümkün kıldığı bu teknoloji bakalım günümüzde hızla artan hacker saldırılarının hedefi olacak mı ve Twitter’ın yeni özelliği beklenilen ilgiyi görecek mi? Bekleyip göreceğiz…

Share