Whatsapp dolandırıcılarına inanmayın!

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp‘a dolandırıcılar dadandı. Sizden üyeliğinizi yenilemenizi isteyen dolandırıcılar, bu şekilde sizden üyelik için verilen linke tıklamanız isteniyor.

whatsapp-virus

Günlük yaşantımızda çok fazla dolandırıcılık haberleri okuyoruz ve izliyoruz. Dolandırıcılar şimdi de anlık mesajlaşma olan Whatsapp’a dadandı. Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor.Teknolojiyi çok iyi kullanan sahtekarlar şimdide insanları WhatsApp’tan dolandırmaya çalışıyor.Çok yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulaması üzerinde sizlere ulaşıp kredi kartı bilgileriniz ile paralarınızı çalıyorlar. WhatsApp, bir kez daha kredi kartı numaranızın peşindeki sahtekarların hedefi oldu. Peki bu tür saldırılardan nasıl korunabilirsiniz? Tuzağa Düşmeyin Şu an kullanıcıları etkisi altına almış olan sahtekarlıkta size WhatsApp üyeliğinizi yenilemenizi söyleyen bir mesaj geliyor. Medyada yer alan habere göre;bu mesaj, aslında sahte olan, iyi kamufle edilmiş bir tuzak. Mesaj içerisindeki bağlantı “Whatsapp.com” şeklinde görünse de dokunduğunuzda başka bir bağlantıya gidiyor. Bunun nedeni sahtekarların asıl web sitesini HTML kodunda gizlemiş olması.

kredi-karti

Kredi Kartı Bilgilerinizi Sakın Girmeyin

Bağlantıya dokunduğunuzda kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz sahte bir sayfa açılıyor. Üyeliğinizi yenilemeye yönelik bir sayfa gibi görünse de bilgilerinizi gördüğünüzde üyeliğiniz yenilenmiyor; aksine verileriniz saldırganların eline geçmiş oluyor. Bağlantıya Dokunmadan Mesajı Silin. Gelen numarayı engelleyin.Kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi girmeyin.

Share