Yemeksepeti.com 589 milyon dolara satıldı!

Türkiye tarihinin en büyük internet satın alımı gerçekleşti.
yemeksepeti-satildi

Türkiye’nin yemek sektörünün önemli şirketlerinden Yemeksepeti, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı.

Delivery Hero, 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Yemeksepeti hisselerinin tamamını bünyesine kattı.

Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre bu satın alma aynı zamanda global online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini de taşıyor.
Rekabet Kurulu’ndan Yemek Sepeti’ne soruşturma

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye‘nin en büyük online paket servis sitesi Yemek Sepeti’ne ‘baskı ve promosyonla rakipleri dışladığı’ iddiasıyla Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılmıştı.

yemeksepeti-arabistan

OBAMA’DAN GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Yemek Sepeti’nin başarısı sonucunda Nevzat Aydın, 2007 yılında Endeavor Derneği Türkiye Ofisi tarafından ‘Endeavor Girişimcisi’, 2010 yılında ise CNBC-e Business dergisi tarafından “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi” seçilmişti. Türkiye’deki girişimciliğe olan katkılarından ötürü ABD Başkanı Barack Obama tarafından 26-27 Nisan 2010’da düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’ne çağırılan dünya çapındaki 150 girişimciden biri olmuştu.

CEO Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam edeceği ve Delivery Hero’nun yönetiminde aktif rol alacağı da belirtildi.

Share