YouTube için AYM kararı bekleniyor

Bakan Elvan, YouTube’un erişime açılması için Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklendiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen YouTube’un neden hala erişime kapalı olduğuna dair soruya “TİB Başkanlığının bana verdiği ifade ‘henüz kararın kendilerine ulaşmadığı’ şeklinde. Karar ulaştıktan sonra gereği yapılacaktır” karşılığını verdi.

Bakan Lütfi Elvan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) inceleme yapılmasına ilişkin, “Başsavcılık tarafından, tamamen geçmişte yapılan, eğer varsa yasadışı dinlemeler, kayıtların silinmesine yönelik soruşturma devam etmektedir. Bunlar tamamiyle TİB başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmalardır” dedi.

youtube

Bugün bazı gazetelerde “Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) basıldığı” yönündeki haberlere de değinen Elvan, şunları kaydetti:

“Bu olaya açıklık getirmek istiyorum. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hem casusluk soruşturması kapsamında hem de oradaki bazı verilerin, bilgilerin, geçmişe yönelik bazı verilerin, dinleme kayıtlarının silindiğine yönelik iddialar yer almıştı. Bir de birkaç tane çanak antenin bulunduğu, bu çanak antenler vasıtasıyla bilgiler aktarıldığı yönünde basında bilgiler yer almıştı. Bu çerçevede Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmasının ilk bölümünü tamamladı. Özellikle kayıtların silinmesine yönelik bölümünü tamamladı ve Bakanlığımıza bu raporu gönderdi. Biz de bunu Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirdik. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturma çerçevesinde, özellikle geçmişte yasal olmayan birtakım dinlemelerin söz konusu olup olmadığı, bunlar varsa bunların neler olduğu konusunda çalışmalarını yürütüyor.

Bildiğim kadarıyla Başsavcılık bu çerçevede bir bilirkişi heyeti oluşturdu ve çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar çerçevesinde de Başsavcılık TİB’de gerekli incelemeleri yapmıştır. Geçmişe ait birtakım veri, kayıt varsa bunlar da güvence altına alabilecek şekilde çalışmalarına devam etmiştir. Yoksa TİB’e yönelik ‘şu dönemde yapılan çalışmalar’ı içeren bir şey değildir. Başsavcılık tarafından, tamamiyle geçmişte yapılan, eğer varsa, yasadışı dinlemeler, kayıtların silinmesi ki o kayıtların silindiği tespit edilmiştir Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, bunlara yönelik soruşturma devam etmektedir. Bu tamamiyle TİB Başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmalardır.”

Kaynak:ntvmsnbc

Share