Atari salonları geri geliyor

Atari salonları geri geliyor

Evinizde kendi atari salonunuzu kurabilirsiniz. İşte Microsoft’un muhteşem nostalji projesi…

Microsoft Gameroom projesiyle ateri salonlarını tekrar popülerleştirmek istiyor. Önümüzdeki aylarda Windows ve Xbox kullanıcıları için hizmet verecek servisle birlikte nostalji meraklıları atari salonlarının efsane oyunlarını evlerinde oynayabilecek.

Başlangıçta Centipede, Lunar Lander ve Night Driver gibi oyunların içinde olduğu 30 oyun piyasaya sürülecek. Daha sonraları ise her hafta 7 yeni oyun yayınlanacak. Oyunlar Xbox ve Windows için 3 dolar, ikisinde de oynamak isterseniz 5 dolar olacak.

Oyunlarda herhangi bir grafik iyileştirmesine gidilmeyecek. Oyuncular kendi atari salonlarını oluşturacak, yeni oyunlar aldıkça salonları büyüyecek ve yeni odalar oluşacak. Başka oyuncular gelip sizin salonunuzu gezebilecek, bedava jetonlarla sizin oyunlarınızı oynayabilecek.

Projenin en kötü yanı ise karşılıklı online oynama seçeneğinin olmayışı. Oyuncular high-score tabelası ile rekabet yaşayacak.

Yeni nesiller için pek birşey ifade etmese de zamanında atari salonlarının müdavimi olmuş yaşlı oyuncular Game Room’a ilgi gösterebilir.

Share