Candy Crush Saga Nedir

İnternet artık her evin olmazsa olmazıdır. Araştırmaların ya da boş zamanlarda film ve dizi izlemek için kullandığımız internet oyun dünyası içinde oldukça büyük bir dünya sunmaktadır. Oyun sitelerinin yanı sıra bazı sosyal paylaşım siteleri de kullanıcılarının keyifli vakit geçirmeleri için siteleri bünyesinde bir çok oyun barındırmaktadır. Şuan dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Facebook sitesi, kuruluşundan bugüne kullanıcı sayısı artmaktadır. Kullanıcılarının çoğunluğu yıllardır görmediği arkadaşını bulmak ya da arkadaşlarıyla sohbet etmek için bu siteyi kullanırken bazı çoğunluklar ise Facebook’un kullanıcılarına sunduğu bağımlılık yapan bir oyun için bu sitededir.

candy-crush-saga-nedir

Bu oyunun adı Candy Crush Saga’dır. Oyun rengarenk şekerlerden oluşmaktadır. Her renk şekerin en az üç tanesinin yan yana ya da alt alta sıralanmasıyla beraber oyunda puan kazanılır ve kazanılan puanlarla beraber yeni seviyelere geçilir. Her yeni seviyede zorluk derecesi artarken seviyelerde ilerlemekte oldukça zor bir hal alıyor. Şuan milyonlarca kullanıcı bu oyun için bilgisayarlarının başından kalkmamaktadır. Akıllı telefonların ve tabletlerin de hayatımıza girmesiyle beraber bu oyuna ulaşmak artık oldukça kolay olmuştur.

Candy Crush Saga, insanlarda adeta bağımlılık yapmış bir durumdadır. Bundan dolayı aileler çocukları için bazen kısıtlamalara gitmektedirler. Ayrıca bu bağımlılık bazen tatlı haller almaktadır. Aile üyeleriyle oynanan bu oyunla beraber aile içi rekabetler doğmuştur. Psikologlar tarafından bu oyunun neden bağımlılık yaptığı hakkında bir çok araştırma yapılmıştır.

Psikologlara göre bu oyun masum yönünden çok geliştirici tarafından dolayı kişilerde bağımlılık yaptığı söylenmektedir. Çünkü; tetris ile başlayan daha sonra gelişerek bir çok oyuna temel olan bu oyun Candy Crush Saga’ya da ilham kaynağı olmuştur. Bu oyun kişilerdeki model veya renk eşleştirme becerilerini geliştirerek kişilerin beyinlerindeki en köklü arzuları tatmin ettiği psikologlar tarafından söylenmektedir.

Rengarenk şekerlerin bulunduğu bu oyun görsel olarakta hepimizin ilgisini çekmiştir. İnternet üzerinden oynanan bu oyunla beraber arkadaşlarınızı mağlup edebilecek ve en yüksek skora sahip olmak için çaba harcayacaksınız. Ayrıca hem keyifli dakikalar yaşarken beyninizde şekil ve renk birleştirme ya da ayırt etme yönünüzü geliştireceksiniz.

Share