Counter-Strike artık ücretsiz!

Dünyanın en sevilen çok oyunculu FPS oyunlarından Counter-Strike‘ın eski sürümlerini artık Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.
counter-strike

Half-Life oyunu için yazılan bir mod olarak yola çıktı, zamanla dünyanın en sevilen çok oyunculu oyunlarından biri haline geldi. FPS türü popüler bilgisayar oyunu Counter-Strike’ın 1,5 ve 1,6 sürümlerini artık Android işletim sistemi yüklü cihazlarınızdan oynayabilirsiniz.

Aslında türü gereği çok hareketli ve akışkan bir doğası olan bu oyunu, en fazla birkaç dokunuşu tanıyan dokunmatik cihazlarda oynamak biraz garip. Fakat 13 yıllık bu efsaneyi yad etmek isteyen Alibek Omarov için bu sorun olmadı.

Geçen yıl da Valve’nin klasik oyunu Half-Life’ı aynı yöntemle Android’e taşıyan ekip (SDLash3D), bu kez de Counter-Strike’ı getirdi.

Nasıl kurarız?

Siz de Android cihazınızda nostalji yapmak niyetindeyseniz, öncelikle Xash3D yazılımını yüklemeniz gerekiyor. Bu bir nevi dönüştürücü yazılım sayesinde hem Half-Life’ı hem de Counter-Strike‘ın meşhur eski sürümlerini çalıştırabileceksiniz.

Bu yazılım Google Play’de yok. Yani cihazınıza resmi uygulamaların dışında serbest yazılım kurma izni vermeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar menüsüne girip, Güvenlik sekmesinden Bilinmeyen Kaynaklara onay vermelisiniz. Daha sonra da buradan indirdiğiniz .apk uzantılı yazılımı kurmalısınız.

Oyunu çalıştıracak altyapıyı hazırladıktan sonra buradan Counter-Strike indirebilirsiniz. Oyun lisanslı olduğu için, dosyaları Steam‘den kopyalamanızı tavsiye ediyoruz. Steam klasörünüzdeki “cstrike” ve “valve” klasörlerini, telefonunuzdaki “xash” klasörüne kopyalayın. Adında “touch” veya “vgui” geçen .pak uzantılı dosyaları silin.

Oyunun kontrolleri ilk başta garip gelecektir, aldırmayın. Keyfinize bakın. Baktınız hiç olmuyor, Bluetooth bağlantılı kontrol cihazlarını telefon ya da tabletinizle eşleyerek de oyunu oynayabilirsiniz. Botlarla iyi eğlenceler.

Share