E-spor okullarda seçmeli ders olacak!

Giderek popülaritesi yükselen e-sporlar için Norveç’in Bergen şehrinde eğitim sınıfı açılıyor.
e-spor

E-sporların son on beş yılda adım adım yükselerek yüzlerce milyon dolarlık bir endüstri haline gelmesi nihayet eğitim sektörünün de dikkatini çekmiş. 14-35 yaş arasının en popüler ilgi alanları arasına yerleşen eSporların popülerliği Norveç’in Bergen şehrindeki yerleşik Garnes Vidaregåande Skole adlı okulun devreye girmesine neden olmuş ve eğer onay alabilirse Futbol ve Hentbol gibi sporlarla beraber seçmeli ders olarak programa girecek.

E-sporlar dalında eğitim görmeyi isteyen öğrenciler de 3 sene boyunca haftada 5 saatlik bir eğitime tabi tutulacaklar.

Üstelik okul sadece oyun oynamaktan ve E-sporların ne olduğunu anlatmaktan, yani verimsiz laboratuvar saatlerinden ve teorik bilgiden ibaret değil. Bu süreçte refleksleriniz, gücünüz ve dayanlıklığınız teste tabi tutulacağı gibi bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanlarda size faydalı olacak fitness eğitimleri de programda yer alıyor. Sınıfı geçmek için de elbette sadece iyi bir oyuncu olmanız yeterli değil, iletişim, takım çalışması ve yeteneklerinizi yansıtma anlamında da yol kat etmeniz şart. Üstüne üstlük öğrencilere sağlanan oyun makinelerinin Nvidia GTX 980Ti gibi günümüzün en güçlü ekran kartlarından biriyle donatılmış oyun canavarları olmalarını da ekleyelim.

oyun-turnuvasi

İlk yılın programı henüz hazır değil ama ismi geçen oyunlar çok tanıdık; Counter-Strike Global Offensive(cs-go), League of Legends (lol), StarCraft ve Dota 2.

Share