Gerginlik sanal aleme taşındı

Tahran’dan, İran’a saldırı düzenleyen Amerikan yapımı bilgisayar oyununa karşılık misilleme.

Gerginlik sanal aleme taşındı İRAN ve ABD arasındaki tırmanan gerginlik sanal âleme de taşındı. Tahran, İran’a saldırı düzenleyen Amerikan yapımı ;Battlefield 3’ bilgisayar oyununa karşılık ;Tel Aviv’e saldırı’ oyunu ile misillemede bulunacağını bildirdi.

Gerginlik sanal aleme taşındı

Gerginlik sanal aleme taşındı

İran Ulusal Bilgisayar Oyunları Kurulu Başkanı Behruz Minayi, İran’ın diğer alanlarda olduğu gibi sanal ortamdaki stratejisinin de saldırıya karşı saldırı olduğunu ve bu yüzden İran karşıtı ;Battlefield 3’ oyununa karşı bir bilgisayar oyunu ile misillemede bulunacaklarını bildirdi. Minayi, ABD yerine neden İsrail’i seçtiklerini ise, “Washington’a yapılacak bir saldırı oyunu ABD’yi Tel Aviv’e yapılacak kadar rahatsız etmezdi o yüzden İsrail’i seçtik” diye açıkladı.

İranlı yetkili, oyuna ilişkin resmi itirazlarını ABD’deki yapımcı şirkete ilettiklerini ancak yanıt almadıklarını söyledi. ’Battlefield 3’ adlı oyununun bazı bölümlerinde ABD askerleri İran’a saldırarak başkent Tahran sokaklarında İran askeri ile çatışıyor. Tahran bir süre önce oyununun ülke genelindeki satışını yasaklamıştı.

Share