Google Nexus Player ile oyun işine giriyor

Google’ın Android tabanlı oyun ve ev eğlence sistemi Nexus Player, 99 dolar fiyat etiketiyle Play Store’da ön siparişe açıldı.

Android işletim yaygınlaşmasıyla birlikte mobil oyunlar için geliştirilen oyun konsolları ve oyun kontrolörleri ortaya çıkmıştı. Kickstarter üzerinden başlatılan OUYA projesiyle Android Mini konsol projesi başlamış, NVIDIA Shield ile Android oyun deneyimini her yerde keyifle yaşayabilmeniz amaçlanmıştı. Android işletim sistemli oyun konsolu NVIDIA Shield sadece Kuzey Amerika’da satışa sunulmasına rağmen beklentinin üzerine çıkmayı başarmıştı. El konsolundan tablete geçiş yapan NVIDIA, Shield tablet modeliyle yoluna devam ediyor.
google-nexus-player

Uzakdoğulu üreticilerinde Android tabanlı alternatif oyun konsolları piyasa sürmüşlerdi. El konsolu tipindeki cihazların yanı sıra tablet tipinde ve konsol tipindeki cihazları Uzakdoğulu alışveriş sitelerinde bulabilmek mümkün.

Google’ın ASUS ile birlikte geliştirdiği Nexus Player ise, Android işletim sistemini kullanan bir set-top box modeli. Nexus Player ile Play Store üzerinden Android oyunlarını indirip oynayabiliyorsunuz. Ayrıca yine Android uygulamaları üzerinden film ve dizi izleme, uygulamaları kullanabilmeniz mümkün. Google Play Store üzerinden 99 dolardan ön siparişe açılan set-top box modeli minimal tasarıma sahip ve oldukça küçük boyutuyla çok fazla yer kaplamayacak bir ürün. Nexus Play’in ses kontrol özellikli uzaktan kumandası ve oyun kontrolörü bulunuyor.

Playstation ve Xbox konsollarının kontrolörlerinin bir karışımı olan Nexus Player gamepad ayrı olarak satılıyor. Bluetooth 3.0 teknolojisiyle kablosuz olarak kullanılan Nexus Player’ın gamepadi 39 dolardan ön siparişe açılmış durumda. Gamepad üzerinde 2 adet analog çubuk, 4 tuşlu yön kontrolörü ve 8 aksiyon tuşu bulunuyor. Çoklu oyuncu desteği sunan Nexus Player’a 4 gamepad aynı anda bağlanabiliyor. Nexus Player oyun ve ev eğlence sisteminin toplam fiyatı 138 doları buluyor. Mobil oyunlarınızı TV üzerinde oynamak, Android uygulamalarına ve içeriklere TV üzerinden ulaşmak istiyorsanız, Nexus Player ihtiyaçları fazlasıyla sunacak özelliklerle geliyor. Umarız Nexus Player’ı ülkemizde satışa sunulur.

Share