İşte Sony’nin son oyuncağı

Herkes yapar da Sony durur mu? İşte Japon devinin emrimize sunacağı son oyuncağı…

Teknoloji devleri ardı ardına tablet bilgisayarlarını piyasaya sürdüler. Geçen zaman içerisinde sadece birkaç cihaz ile yetinen pazar, şu anda birçok adı sanı duyulmamış tablet cihazla birlikte ne yapacağını şaşırmış durumda.

İşte Sony'nin son oyuncağı

İşte Sony'nin son oyuncağı

Bütün bu kargaşanın ardında sessizce duran teknoloji devi Sony ise, sonunda suskunluğunu bozdu. Uzun zamandır birçok spekülasyona mahal veren Sony Android tablet, sonunda firmanın CEO’su Howard Stringer tarafından doğrulandı. Stringer yaptığı açıklamada cihaz hakkında çok fazla bilgi vermese de en azından bazı kritik noktalara değindi.

Sony Android tablet adından da anlaşılacağı gibi Google destekli bir cihaz, yani Google Honeycomb işletim sistemiyle çalışacak. 9.4 inç’lik bir ekran genişliğine sahip olacak tablet, aynı zamanda PlayStation One oyunlarını da destekleyecek. Heyecanla beklediğimiz tablet ise, en geç bu yılın sonunda raflardaki yerini alacak.

Sony ayrıca bütün Android 2.3 ve ileri sürümlerle uyumlu çalışacak bir PlayStation yazılımı üzerinde çalışıyor. Firma, PlayStation Suite isimli program sayesinde birçok insana oyun deneyimini en üst düzeyde yaşatmayı hedefliyor.

Share