Konsol Savaşları : İlk round Microsoft`un

Tüm barış çağrılarına rağmen, konsol savaşları her zaman kaçınılmaz olacak. PlayStation ve Xbox hayranları kendi aralarındaki savaşa devam ederken, satış rekabeti bu kadar sert olduğu sürece , araştırma şirketleri ve diğer sektör gözlemcileri 2 konsolu da her anlamda birbirleri ile karşılaştırmaya devam edecekler.

Konsol Savaşları : İlk round Microsoft`un

Konsol Savaşları : İlk round Microsoft`un

PS4 piyasaya 1 hafta erken çıkarak önemli bir yol alırken, Xbox da zaman kazanarak kendine zemin hazırlamış oldu. Amerika`nın en önemli perakende zincirlerinden birinin açıkladığı Black Friday ( Kara Cuma ) satışlarına göre Xbox şu an satışlarda çok önde görünüyor.

Perakende sektörü araştırma şirketlerinden InfoScout tarafından yayınlanan verilere göre Microsoft , tatil alışverişi sezonuna müthiş bir patlama ile girdi. Walmart ve Target gibi iki dev marketin satışlarında, PlayStation 4 karşısında sadece Xbox One değil Xbox 360 da iyi bir başarı elde etti.

Firma`nın , Walmart ve Target müşterilerine ait alışveriş faturalarına dayanarak yayınladığı verilere göre , Black Friday gününde 83.000 adet konsol satıldı. Bu konsollardan %31`i Xbox One olurken, büyük bir indirim ile satılan Xbox 360 ise %30 pay ile sıralamada 2. sırada yer aldı. Microsoft şirketi , %61 toplam satış payı ile günün kazananı oldu. Rapordaki PlayStation 3 ve PlayStation 4 verileri ise Sony için pek iç açıcı değil. Her 2 konsol da %15 satış payı ve toplamda %30 ile Sony`yi 2. Sıradan listeye soktu. Konsollarında yaptığı bazı güncelleme ve yeniliklerle piyasada tutunmaya çalışan Japon Nintendo firması ise Wii U ve Wii modelleri ile toplamda %7 satış payını yakalayarak listede 3. Sırada yer aldı.

Ancak InfoScout tarafından yayınlanan bu rakamlar , Sony firmasını pek üzmüş görünmüyor. Firma yetkililerinin , henüz konsol satın almamış potansiyel müşterileri kendi taraflarına çekmek için Xbox One`ın desteklenen oyun sayısının henüz yetersiz olması ve yüksek oyun fiyatlarını koz olarak gördükleri bilinmekte. Bu savaşın sonraki roundlarını kim kazanacak , bunu zaman ve kullanıcı alışkanlıklarının değişkenliği gösterecek.

Teknoloji-Haber.net

Share