Nintendo’dan yeni oyun konsolu: Nintendo Switch!

Son dönemlerde oyun konsolu dünyasından uzak kalan Nintendo, her yerde oyun oynama deneyimi mottosuyla yeni oyun konsolu Nintendo Switch’i tanıttı.
nintendo-switch
Efsane Mario oyunlarından bir döneme damgasını vurmuş Game Boy’lara kadar yıllardır oyun dünyasının en büyük değerlerinden biri olan Nintendo, son dönemlerde yeni nesil konsolların üst seviye oyunlarla yakaladığı çıkışla oyun sektöründe ciddi bir gerileme yaşamıştı.

Uzun süredir konsol dünyasına tekrar geri dönüş yapması beklenen Nintendo, nihayet oyun tutkunlarının beklediği müjdeyi verdi. Şirket, hem evde hem de dışarıda oyun deneyimi sunmayı hedefleyen yeni oyun konsolu Nintendo Switch’i duyurdu.

Nintendodan yeni oyun konsolu: Nintendo Switch

Taşınabilir olmasıyla mobil olarak oyun deneyimi sunan Nintendo Switch aynı zamanda evde televizyona bağladığınız bir ev konsolu haline de gelebiliyor. Bir anlamda hibrit oyun konsolu diyebileceğimiz Nintendo Switch bir tablet gibi ekranda oyun deneyimi sunarken Switch Dock adı verilen aparatla da sabit konsol halini alıyor.

Açıkçası herkes Nintendo’dan ses getirecek ve piyasayı altüst edecek bir geri dönüş beklese de Japon oyun şirketi yeni konsolunda üst seviye oyunlar yerine daha giriş – orta grafik kalitesindeki oyunlara yönelmiş. Zaten mobil bir oyun konsolu olması da üst düzey “sistem canavarı” diyebileceğimiz oyunları desteklemeyeceğinin bir simgesi.

Aslında Nintendo Switch’i standart bir mobil cihaza göre daha üst seviye oyunları çalıştırabilen ancak AAA+ seviyesindeki oyunları çalıştıramayan; PS4 / Xbox One ve akıllı telefon / tabletler arasında bir oyun deneyimi sunan konsol olarak da tanımlayabiliriz.

nintendo-switch-konsol

Nintendo’nun yeni oyun konsolu Nintendo Switch, 2017’nin Mart ayı itibarıyla satışa sunulacak.

Share