NVIDIA beklentilerin üstüne çıkmayı başardı

2014 yılı üçüncü çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan NVIDIA, analistlerin beklentilerinin üstüne çıkarak kendi adına yeni bir rekora imza atmayı başardı.

Mynet-2014 yılı dördüncü mali çeyreğinde neredeyse yarıya gelinirken teknoloji firmaları yılın üçüncü çeyreği için mali sonuçlarını birer birer açıklamaya devam ediyorlar. Nasıl bir çeyrek geçirdiklerini ve gelecek planlarını yatırımcıları ve ortaklarıyla paylaşan firmalar kervanına katılan Amerikalı ekran kartı üreticisi NVIDIA, rekor bir gelir açıklayarak analistlerin beklentilerinin üstüne çıkmayı başardı.
nvidia

Bu yılın başında piyasaya sürülen ekran kartlarıyla birlikte kullanılmaya başlanan ve özellikle oyunsever PC kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılanan Maxwell GPU teknolojisinin satışları olumlu etkilediğine dikkat çeken NVIDIA, geçtiğimiz çeyrekte 1.23 milyar dolar gelir elde ettiğini ve 173 milyon dolar kar ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine oranla gelirin yüzde 16 arttığı bu çeyrekte NVIDIA’nın geliri geçtiğimiz çeyreğe kıyasla da yüzde 11′lik artış gösterdi. Böylece firmanın ilk üç çeyrekteki toplam geliri 3.43 milyar dolara yükseldi ve şimdiden geçtiğimiz yılın üstüne çıkmayı başardı.

Share