• Home »
  • Oyun »
  • Nvidia’dan 32 Bit İşletim Sistemleri için kötü haber!

Nvidia’dan 32 Bit İşletim Sistemleri için kötü haber!

Ekran kartı üreticisi Nvidia yaptığı açıklamada 32 Bit işletim sistemleri için sürücü desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Oyun severlerin büyük bir beğeniyle kullandığı ekran kartlarının üreticisi Nvidia’nın bir zamanlar çok kullanılan GTX 580 ekran kartına güç veren GPU teknolojisi Fermi mimarisine destek vermeyi sonlandırdığını açıkladı. Nvidia’nın bu kararıyla birlikte 32 bit işletim sistemleri için güncelleme desteği de son bulmuş oldu.

Nvidia’nın ilk olarak 2010 yılında tanıttığı Fermi GPU mimarisi Nvidia’nın sevilen ekran kartları GeForce 400 ile GeForce 500 serisi ekran kartı modellerinde kullanılmıştı. Nvidia’nın 40 nm’lik GPU mimarisi Fermi Nvidia’nın bu kararıyla birlikte yolun sonuna gelmiş oldu.

Artık Game Ready güncellemesi almayacak olan Nvidia’nın Fermi mimarisine sahip olan ekran kartlarına güvenlik güncellemeleri ise 2019 Ocak ayına kadar devam edecek. 8 yılı aşkın süredir kullanıcılarına hizmet veren Fermi mimarisine sahip ekran kartıları Nvidia’nın bu kararıyla birlikte görevini tamamlamış oldu. Nvidia kullanıcılara ekran kartı güncellemelerini alabilmeleri için ekran kartı modellerini yükseltmesini tavsiye etti.

Share