Oyunseverlere müjde! Steam konsolları piyasada

Çok beklenen Steam makineleri nihayet satışa çıktı, en azından bir kısmı. Yıl başında yaklaşık 20 ayrı modeli tanıtılan ve size koltukta oturduğunuz yerden gamepad aracılığıyla PC oyunlarını oynama imkanı veren bu konsolların üç ayrı modeli 2000-5500 TL arası fiyatlar ile yurtdışında satışa sunuldu.

steam-zotac-syber-konsol

Ürünlerini satışa sunan firmaların tamamı oyunseverlerin yakından bildiği firmalar; Alienware, Zotac ve Syber. Bunlar arasında Zotac henüz Avrupa’da satışa çıkmadı. Zotac’a ait olan NEN SN970 Steam makinesi Amazon US’te, 900$’a satılmakta, artı 200$’lık nakliyat ücreti de var.

Şimdilerde Syber, en pahalı ve güçlü olan Steam makinesine sahip. En pahalı model 5200tl ile başlarken diğer modellerde 2000-3000tl şeklinde bir fiyatlandırma mevcut. Syber’ın 3000TL fcivarında olan yapımı, çok spekülasyonlar yaratan 3052 TL fiyatındaki üst düzey kaliteye sahip Alienware Steam Makinesi ile aslında birbirine denk sayılabilecek teknik özelliklere sahip. Alienware’a baktığınız zaman seçilecek dört serisi var, bunlardan en düşük fiyatlı olanı 1962 TL. Çoğu PS4 ve Xbox One setinden 400-650 TL aralığı civarında daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

steam-zotac-syber-konsol-fiyat

Her Steam makinesi bir adet Steam Controller ile birlikte size ulaşıyor. İki adet dokunmatik geribildirim pad’leri ile çalışan sistemde programlanabilir girişler var. Steam Controller klavye ve mouse türü uygulamalarını da yine aynı şekilde pad üzerinde dokunmatik olarak sunuyor.

Sizin için hazırda deneme amaçlı oynanmış bir videomuz var. Bunun dışında her bir ek Steam Controller’ 200TL’ye mal oluyor.

steam-zotac-syber-konsol-ozellikleri

Steam makinesi ile beraber oyunlarınızı daha uzaktaki televizyona da kayıpsız aktarmanızı sağlayan Steam Link de satışa sürüldü.

Share