“PS3 yanıyor!”

"PS3 yanıyor!"

Bu sözler dünyanın en büyük oyun devlerinden birine ait. Peki ama kim bu dev, nereden çıktı bu iddia…

Oyun devi Electronic Arts’ın başkan yardımcısı John Schappert, Sony’nin oyun konsolu PS3 hakkında çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Schappert’a göre PS3, şu sıralar adeta “yanıyor”. Tabi bu yanma gerçek anlamda bir yanma değil. Schappert, bu sözleri PS3’ü ne kadar başarılı olduğunu anlatmak için kullanıyor.

Schappert’ın sözleri şu şekilde devam ediyor: “Hem PlayStation 3, hem de Xbox 360 için herkesten fazla oyun satıyoruz. Ancak şunu kabul etmeliyiz ki, PS3 şu sıralar inanılmaz iyi bir konumda. Konsolun yapabildikleri onu şimdilik rakipsiz kılıyor.”

Schappert’a göre, EA’in bu yıl bitmeden PS3 ile ilgili büyük planları var. Bu beklentinin altında yatan neden ise büyük oranda Blu-ray desteği olarak gösteriliyor. Schappert bu konuda şöyle konuşuyor: “Blu-ray diskleri kullanmak daha fazla depolama alanı demek. Bu da daha fazla içeriği kullanıcıya sunabilmek anlamına geliyor.”

Kısacası PlayStation 3, EA için şu anda çok değerli. Bakalım Sony’nin konsolu, oyun devine beklediklerini vermeye devam edebilecek mi?

Share