Steam’e Microsoft oyunları geliyor

PC oyunculuğunun kalesi olarak bilinen Steam, kısa süre içerisinde Microsoft tarafından yayımlanan oyunlara yer verecek.
steam

Bu zamana kadar birbirinden kaliteli ve bol ödüllü yapımların gelişmesine ve yayımlanmasına ön ayak olan Microsoft, almış olduğu yeni radikal karar ile gündemde. Bu zamana kadar kendi çevrimiçi mağazasını ve Windows Store’u kullanan yazılım devi, açıklanan bilgilere göre Steam platformuna da geçiş yapmaya hazırlanıyor. PC platformunun en önemli mecrası olarak görülen ve oyunların milyonlarca adet satılmasına ön ayak olan Valve imzalı Steam, birbirinden başarılı ve kaliteli yeni oyunlara bu karar ile birlikte kavuşmuş olacak. Zira yazılım devinin Age of Empires serisi, Ori and the Blind Forest ve daha bir sürü oyunun dağıtımcı koltuğunda oturmakta olduğu biliniyor. Ki bu oyunların Steam’e gelmesi söz konusu.

Büyük Projeler de Steam’e Gelebilir

Konuyla ilgili verdiği röportaj esnasında açıklama yapan Xbox patronu Phil Spencer, tam olarak hangi oyunların Steam’e geleceğini söylemese de bu tarz bir planlarının olduğunu açıkladı. Nitekim işin içerisinde Spencer var ise AAA kalitesindeki büyük çaplı projeler de söz konusu demektir. Ki bu tarz Microsoft imzalı yapımların Steam’e gelmesi demek açıkçası bu zamana kadar pek olası gözükmüyordu.

Windows Store’a Ne Olacak?
Bu zamana kadar oyun alanında daha çok Windows mağazasını tercih eden yazılım devi, gelişen ve dev bir yapıya bürünen Steam’i göz ardı etmekteydi. Nitekim buna bir son verecek olan şirketin Windows Store‘a olan ilgiyi ise azaltabileceği konuşuluyor.

Share