Türk oyun pazarı dünyada 16’ncı sırada

Dünya oyun pazarında yönelik bir araştırmaya göre Türkiye, 464 milyon 313 bin dolarlık pazar hacmiyle 16’ncı sırada yer aldı.

oyun-piyasasi

Oyun odaklı küresel pazar araştırmaları yürüten Newzoo şirketinin hazırladığı yeni raporda dünya genelinde Oyun gelirleri sıralaması yer aldı. İlk 100 ülkenin belirlendiği raporda, ülkelerde oynanan oyunlardan elde edilen gelirler belirlendi.

Buna göre, küresel bazda oyun pazarının büyüklüğü yaklaşık olarak 91.5 milyar dolar gibi bir rakam olarak açıklandı. Raporda en büyük payı yüzde 47.2’lik oranıyla Asya-Pasifik ülkeleri oluştururken, oyun gelirleri listesinin birinci sırasında 22.2 milyar dolar ile Çin yer aldı. Çin’i ise sırasıyla ABD, Japonya ve Güney Kore takip etti.

Nepal son sırada

csgo-game-ninja-2015

40 milyon 293 bin aktif internet kullanıcısı olduğu belirtilen Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden girdiği raporda bölgenin lideri konumunda yer aldı. 2015 verileri üzerinden hazırlanan raporda, Türkiye oyun gelirleri açısından 16’ncı sırada yer alırken, elde edilen miktar da 464 milyon 313 bin dolar olarak belirlendi. Bu rakamla Hollanda, İsviçre, Hindistan, Norveç gibi ülkelerin üstünde yer aldı. 100 ülkeyi kapsayan listenin en son sırasında ise Nepal yer aldı.

Share