Xbox çılgınlığı

“Hangisi daha çok satıyor?” tartışmaları sonunda bitti. İşte oyun konsolu savaşında son durum…

Hızlanan konsol savaşlarında her günün, hatta her dakikanın bile çok büyük bir önemi var. Bu durumun farkında olan Microsoft ise kendisini Xbox 360 üzerine yoğunlaştırmış durumda.

Xbox çılgınlığı

Xbox çılgınlığı

Kasım ayı Microsoft için çok karlı bir ay oldu. Satış ve pazarlama analizcilerinin yaptıkları takipler doğrultusunda, Xbox 360 satışlarının Kasım ayı içerisinde bir hayli arttığı ortaya çıktı. New.com’dan yayınlanan rapor doğrultusunda, Wedbush analizcilerinden Michael Pacter, Xbox 360’ın Kasım ayı içerisinde sadece Amerika’da 1.44 milyon ünite sattığını iddia etti. Eğer bu bilgi doğruysa, Xbox’un satışları Kasım 2010 ile kıyaslandığında, yüzde beş oranında artmış durumda. Microsoft’un dediğine göreyse, Amerika’nın ünlü alış veriş günü olan “Black Friday” haftası tam tamına 960,000 adet Xbox 360 konsolu satıldı.

Pachter tahminlerinde sadece Xbox ile sınırlı kalmayarak, Nintendo’nun da Kasım ayı içerisinde 1.05 milyon ünite sattığına ama bu satışın geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında yüzde 17 gibi büyük bir düşüş anlamına geldiğine de değildi. Son olarak PlayStation 3’ün aynı ay içerisinde 750,000 adet satarak geçtiğimiz yıla göre yüzde 41 oranında satışının arttığını söyleyen Pachter, bu artıştaki en büyük sebebin PS3 fiyatının 2011 yılının ilk aylarında 50 dolar düşmesi olduğuna değindi.

Yazılım ve oyun satışlarını ekleyen Pachter, çok ilginç rakamlara ulaştı. Xbox 360 oyunları Kasım ayında 675 milyon dolarlık satış yaptı ve satış ivmesini geçen yıla göre yüzde 12 arttırdı. Benzeri bir durum PS3 için de geçerli, Kasım ayında yaptığı 430 milyon dolarlık oyun satışı, pazar paylarının yüzde 11 artmasını sağladı. Nitekim bu artışlar Nintendo için geçerli olamadı zira firmanın yaptığı 260 milyon dolarlık Kasım ayı oyun satışı, geçen yıla göre yüzde 19’luk bir düşüşe sebep oldu.

Eğer bu veriler doğruysa, Xbox 360 Amerika’da bulunan oyun sektörünün hem donanımsal, hem de yazılımsal olarak bir kez daha lideri olduğunu gösteriyor. Gerçek verilerse birkaç hafta içerisinde NPD Group tarafından açıklanacak.

Share